blogspot visitor counter
HAC - Hellenic Automotive Clubs Union: Το λογότυπο της ένωσης H.A.C.
Powered By Blogger

Saturday, May 15, 2010

Το λογότυπο της ένωσης H.A.C.



-----------------------------------------------------------------------

- Αφήνουμε τον Κωνσταντίνο Παπαγιαννόπουλο, υπεύθυνο H.A.C. του Prc Club και δημιουργό του σήματος, να μας πει δύο λόγια για τον τρόπο σκέψης που αφορά τη σχεδιαστική σύλληψη του λογότυπου των H.A.C.

"Ο ρόλος του τιμονιού στο ΝΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ είναι διπλός...έχει και χρέη ρόδας (!!!)
Η προέκταση των γραμμών που είναι εμπνευσμένες από την ελληνική σημαία, στην ουσία αποτυπώνουν σχεδιαστικά, τη φόρα μιας ρόδας ενός αυτοκινήτου που τρέχει! (Είναι ο κλασικός τρόπος σχεδίασης που τον συναντούμε κυρίως στο σχεδιασμό κόμικς)...
Δείχνει κίνηση....και εμείς ως ένωση αυτοκινητιστικών λεσχών Ελλάδος, ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ!!
Οι παράλληλες γραμμές αλλά και η κάθετη γραμμή του σταυρού...έγιναν μια συνέχεια της σχεδιαστικής κίνησης του τροχού.
Φυσικά όπως παλιά (στο παλιό μας σήμα, των N.H.A.C.) αυτό θυμίζει την ελληνική σημαία αλλά ΔΕΝ είναι η ελληνική σημαία...η ελληνική σημαία είναι μία και δεν επιδέχεται σχεδιαστικές αλλαγές...αυτό το θεωρούμε αυτονόητο!
Αυτό τον τρόπο σχεδίασης αυτοκινητιστικού σήματος τον συναντάμε κυρίως στα αμερικάνικα λογότυπα και με τον ίδιο χρωματισμό...μπλε-κόκκινο (τον οποίο είχα επιλέξει και στο παλιό λογότυπο των N.H.A.C).
Επίσης το ότι είναι λοξό από τη μια μεριά το σήμα...έχει κι' αυτό την εξήγησή του...θυμίζει φτερό και οι γραμμές της σημαίας συμβολίζουν τις πτυχές της φτερούγας...τώρα άμα μας πείτε ότι κι' αυτό το συναντούμε από...την άλλη μεριά του Ατλαντικού...έχετε δίκιο...κι' αυτή η επιρροή είναι από κει!"

No comments:

Post a Comment